MotorInfo

Úspěšný Jaguar Land Rover v anketě Best Cars 2015

30.1.2015 12:21
Úspěšný Jaguar Land Rover v anketě Best Cars 2015

Značky Jaguar a Land Rover vybojovaly v rámci 39. kola čtenářské ankety magazínu „auto motor und sport“ a jeho partnerských časopisů vítězství v šesti kategoriích Best Cars 2015. Do mezinárodní ankety se zapojilo více než 100 000 čtenářů 19 časopisů v 15 zemích.

Největším překvapením je umístění Jaguaru XE, který svou kategorii vyhrál s 33,7% podílem hlasů. Jde o vůz, který se objeví na trhu až v létě. Stálici mezi zahraničními vozy vyšší střední třídy je Jaguar XF. Již posedmé se dostala tato konstrukční řada nabízená jako limuzína nebo kombi ve svém segmentu na přední příčku a s podílem hlasů 31,4 % potvrdila svoji pozici nejprodávanějšího modelu vozů Jaguar. Na prvních příčkách jednotlivých kategorií se umístily Range Rover Evoque, Range Rover Sport, Jaguar XE, XF, F-TYPE Coupé a F-TYPE Convertible.

Model Jaguar F-TYPE roadster celkově získal 13,8 % čtenářských hlasů a v tvrdé konkurenci zvítězil. Na první místo se dostal i model F-TYPE Coupé s 10,7 % hlasů a v kategorii zahraničních sportovních vozů. I pro Land Rover znamenala anketa Best Cars 2015 důvod k oslavě. Šest prestižních ocenění převzali při udílení cen ve Stuttgartu Dr. Ralf Speth, Chief Executive Officer Jaguar Land Rover, Dr. Wolfgang Ziebart, Director Group Engineering Jaguar Land Rover, a Peter Modelhart, CEO Jaguar Land Rover Germany GmbH.

„Vítězství v šesti kategoriích pro Jaguar Land Rover v takto renomovaném klání se nepodaří každý den. Rád bych tedy srdečně poděkoval čtenářům magazínů skupiny „auto motor und sport“ za jejich důvěru. Tento šestinásobný úspěch chápeme také jako ocenění naší práce a jako důkaz, že jsme se s našimi modely vydali tou správnou cestou. Těchto šest vítězství je pro nás také pobídkou, abychom nepolevovali v našem úsilí. To platí především pro rok 2015, ve kterém uvedeme na trh dva významné modely Land Rover Discovery Sport a Jaguar XE,“ řekl Dr. Ralf Speth, Chief Executive Officer Jaguar Land Rover.

 

Foto:Jaguar Land Rover