MotorInfo

Tým studentů Volkswagenu dokončil Projekt Wörthersee-GTI 2015

13.5.2015 10:11
Tým studentů Volkswagenu dokončil Projekt Wörthersee-GTI 2015

„Der See ruft…“ – jezero volá – stojí žlutě psáno na vnějších zpětných zrcátkách jedinečného konceptu Golf GTI Performance.

Na jeho vzniku se podílel Samuel Pili (21), student v oboru mechatronik pro motorová vozidla ve společnosti Volkswagen ve Wolfsburgu. Samuel je členem týmu „Wörthersee-GTI 2015“, který vede Holger Schülke. Čtyři mladé ženy a devět mužů z tohoto týmu se připravují na technická povolání ve společnostech Volkswagen a Sitech Sitztechnik (je rovněž součástí koncernu). Studenti ve věku 17 až 25 let byli doporučeni pro spolupráci na projektu na základě svých studijních výsledků. Svůj koncept prezentovali před členy představenstva a nyní následuje veřejná premiéra „jejich“ Golfu GTI u jezera Wörthersee. Studenti připravili své GTI také pro přepravu do Rakouska. Do beden uložili potřebné čisticí prostředky a prostředky na ošetřování povrchů, informační a prezentační materiály, náhradní díly, nářadí a kabelové navíjecí bubny pro přívod elektrické energie z externího zdroje – u jezera Wörthersee bude totiž výkonný audiosystém v nepřetržitém provozu.

Tým se těší, až na 34. Setkání GTI představí stylistické a technické finesy v oblastech podvozku, motoru, interiéru, sedadel a audiosystému. Vedoucí projektu Holger Schülke a talentovaní studenti jsou o svém konceptu přesvědčeni. „Studentské GTI snů“ bude u jezera Wörthersee působivě představeno před desetitisíci fanoušků. „Studenti realizovali například s velkou dovedností a precizností inovativní barevný koncept na celém vozidlu i v interiéru,“ říká Schülke. Většina vnějších dílů karoserie byla vyrobena a lakována ručně, což platí i pro kompletní sadu vnějších doplňků. „U vnějších dílů karoserie, jako jsou boční prahy a spoilery, je rozhodující absolutní přesnost lícování a shoda barevných odstínů. Všechno musí s karoserií ladit. Naši talentovaní studenti si s tím velmi dobře poradili díky precizní práci,“ zdůrazňuje vedoucí projektu.

Studenti realizovali tyto práce vlastními silami. Kromě toho měli přístup ke koncernovým komponentům a radili se s odbornými pracovníky společnosti Volkswagen i specializovaných dodavatelů, například v otázkách designu, výroby plastových dílů a speciálních laků. Důležitou součástí tohoto mimořádného projektu studentského vzdělávání v závodě společnosti Volkswagen ve Wolfsburgu je spolupráce s ostatními odbornými pracovišti, jakož i vývoj konceptu a práce na vozidle.

 

Foto:Volkswagen