MotorInfo

Opel v ČR v roce 2014

7.1.2015 07:38
Opel v ČR v roce 2014

Rok 2014 bude u tuzemského zastoupení automobilky Opel zapsán jako nejlepší rok v „novodobé“ historii značky.

Opel vloni v ČR prodal rekordních 7 257 osobních a užitkových vozů Opel, což představuje nejlepší výsledek od roku 2004, od kdy Svaz dovozců automobilů používá aktuální data z Centrálního registru vozidel,“ říká Pavel Šilha generální ředitel českého a slovenského zastoupení značky Opel.

Rekordním prodejům odpovídá i rekordní tržní podíl: Aktuálních 3,53 % podílu značky Opel na českém trhu OA a LUV je nejlepším výsledkem za deset let. Stálý růst prodejů i tržního podílu pasuje značku Opel na titul „skokana roku“: „Meziročně jsme posílili o 55 %, což je druhý nejsilnější růst ze všech velkoobjemových značek působících na českém trhu,“ říká Josef Šopík, prodejní ředitel českého a slovenského zastoupení značky Opel.

Zatímco rok 2013 jsme uzavírali na 10. příčce žebříčku značek, za uplynulých dvanáct měsíců jsme dokázali vyšplhat o dvě místa nahoru na 8. pozici,“ dodává ředitel Šilha.

Aktuální 8. příčka v žebříčku značek odpovídá oficiálním prodejním statistikám zveřejňovaným Svazem dovozců automobilů, které jsou však v případě řady značek výrazně zkresleny tzv. reexporty. Pokud by se braly do úvahy prodejní výsledky očištěné od reexportů (které sleduje např. agentura Médea), Opel by v žebříčku prodejů OA a LUV figuroval dokonce ještě o jednu pozici výš – tedy na 7. místě.

I pro příští měsíce má Opel dobře „nabito“: Na trh vyjely nové modely Vivaro, co nevidět se v populárních SUV modelech Mokka objeví „šeptající turbodiesel“ 1.6 CDTI, v Zafirách Tourer (druhé nejprodávanější MPV své třídy) a Insigniích se objeví nový úsporný turbodiesel 2.0 CDTI/170 k, na startu už je připravený unikátní ADAM ROCKS a především na trh vyráží Corsa nové generace. „Osvědčený koncept s bezkonkurečně prostorným interiérem, nové přeplňované motory 1.0 Turbo, zcela nový interiér a „dospělé“ asistenční technologie – to jsou hlavní trumfy, díky kterým nová Corsa určitě naváže na skvělé výsledky své předchůdkyně,“ tvrdí Pavel Šilha generální ředitel českého a slovenského zastoupení značky Opel.

 

Foto:Opel