MotorInfo

Opel s rekodním rokem 2016

5.1.2017 17:01
Opel s rekodním rokem 2016

Rok 2016 byl nejlepším prodejním rokem Opelu v ČR od zavedení „novodobých“ SDA statistik.

Právě uplynulý rok 2016 byl pro značku Opel v ČR rokem prodejního rekordu. „Vloni jsme v ČR prodali 8 928 vozů, což je nejlepší výsledek minimálně od roku 2004, od kdy Svaz dovozců automobilů (SDA) používá oficiální data z Centrálního registru vozidel,“ říká Pavel Šilha, generální ředitel českého a slovenského zastoupení značky Opel.

Loňský prodejní výsledek znamená, že Opel v ČR meziročně zvýšil své prodeje o 422 automobilů, resp. o 5 procent a v segmentu osobních automobilů Opel drží podle statistik SDA osmou příčku mezi všemi značkami. Pokud by prodejní statistiky byly očištěny o tzv. reexporty, které u některých značek představují desítky procent z vykazovaných prodejů, figuroval by Opel dokonce na sedmé pozici (viz statistiky agentury Médea).

Tradičně nejprodávanějším Opelem byla opět Astra. I když její segment vzrostl pouze o 8,5 procenta, podařilo se vloni na českém trhu umístit 2 984 Aster, což představuje meziroční nárůst o 30 procent! „Velkou radost nám dělá takéMeriva, kterých se vloni prodalo 1 882. Meriva tak posílila svoji skvělou pozici „dvojky“ v segmentu, protože zatímco většina konkurentů v segmentu „slábla“, my jsme prodali o 6,5 procenta vozů více,“ říká Pavel Šilha. Ještě mnohem výrazněji posílily také např. užitkové modely Opel Movano – vloni se podařilo dosáhnout meziročního nárůstu o 53 procent.

„S loňskými výsledky jsme samozřejmě spokojeni, ale nehodláme usnout na vavřínech,“ říká ředitel Opelu. „Naštěstí máme pro rok 2017 v ruce silné trumfy. Už zanedlouho vyjede naše vlajková loď Insignia v nové generační podobě. A moc se těšíme i na modely Crossland X a Grandland X, které představují vstup Opelu do zcela nových segmentů, takže očekáváme i příliv nových zákazníků.“

 

Foto:Opel