MotorInfo

Kia slaví hattric na iF Design Awards 2017

8.2.2017 17:03
Kia slaví hattric na iF Design Awards 2017

Kia za design svých nejnovějších modelů získala tři prestižní ocenění iF Design Award. Ocenění za produktový design si odnesl hybridní crossover Niro, manažerský vůz Optima Sportswagon a nová generace modelu Rio.

Ročník 2017 je již osmým v řadě, kdy si Kia vybojovala nejméně jedno ocenění iF Design Award. Díky nejnovějšímu hattricku ocenění se celkový počet modelů Kia s oceněním iF vyšplhal na 12.

Komentuje Peter Schreyer, prezident a vedoucí návrhář společnosti Kia Motors Corporation: „Zisk nejnovějších ocenění iF Award je uznáním pro celý náš globální tým návrhářů. Všechny tři modely, na nichž úzce spolupracovala návrhářská studia Kia v Koreji, Německu a Spojených státech, jsou pro naši značku velmi důležité. Prostřednictvím modelů Niro a Optima Sportswagon vstoupila Kia do nových segmentů trhu a vydobyla si v obou segmentech výlučné postavení díky svému pokrokovému a atraktivnímu designu. Nová generace modelu Rio dodává jednomu z našich globálních bestsellerů podstatně upravený a dospělejší charakter.“

Kia Niro spojuje praktické výhody a vizuální atraktivitu kompaktního crossoveru s elegantním vzhledem, čímž se tento vůz odlišuje od konzervativněji pojatých hybridních modelů a získává jedinečné postavení celosvětově prvního hybridního crossoveru. Kia Optima Sportswagon, historicky první kombi Kia střední třídy navržené výhradně pro evropské trhy, nabízí markantní design exteriéru, doplněný o vyšší praktickou použitelnost a atraktivitu karoserie. Kia Rio nové generace, třetí z držitelů ocenění pro rok 2017, nabízí dravější design, moderní a praktické řešení interiéru s nejnovějšími technologiemi palubního infotainmentu a bezpečnosti. 

Soutěžní klání iF Design Awards 2017: přihlášeno přes 5 500 produktů z 59 zemí. Ocenění iF Design Award, udílené od vzniku soutěže v roce 1953, se etablovalo jako jedno z celosvětově nejvýznamnějších ocenění na poli hodnocení kvality designu. Ocenění vzešlo z produktových přehlídek ‘Formgerechte Industrieerzeugnisse’ (Dobrý průmyslový návrh) konaných v rámci veletrhu Hannover Messe, a nyní je jednou z největších designových soutěží světa. Ceny iF Design Award se tradičně udílejí v sedmi různých kategoriích (výrobek, obal, komunikace, interiérová architektura, profesionální koncept, užitý design a architektura). Nové modely Kia byly oceněny v kategorii výrobků (produktový design). Pro ročník 2017 bylo přihlášeno na 5 575 produktů z 59 zemí. Posuzování nominovaných produktů měla na starosti nezávislá mezinárodní porota složená z 58 odborníků na design. Oficiální slavnostní předávání cen iF Design Award za rok 2017 se uskuteční 10. března 2017 v muzeu BMW Welt v německém Mnichově. Vybrané vítězné produkty se budou rovněž prezentovat na výstavě iF design v hamburském HafenCity. Všechny vítězné produkty si lze prohlédnout i na webových stránkách iF (www.ifdesign.de) nebo prostřednictvím mobilní aplikace ‘iF design’ pro chytré telefony.

 

Foto:Kia