MotorInfo

Honda Racing představuje nový tým pro Mistrovství světa cestovních vozů 2016

14.1.2016 19:34
Honda Racing představuje nový tým pro Mistrovství světa cestovních vozů 2016

Společnost Honda Racing oznámila složení svého týmu pro rok 2016, jehož novým členem se stal Rob Huff, šampion Mistrovství světa cestovních vozů z roku 2012. Jeho týmovými kolegy budou Tiago Monteiro a Norbert Michelisz.

Úřadující držitel Yokohama Trophy Norbert Michelisz se stává továrním jezdcem značky Honda a bude závodit s vozem Civic WTCC přihlášeným společností JAS Motorsport. Šestatřicetiletý britský pilot Rob Huff je již od své premiéry v roce 2005 jedním z předních účastníků série WTCC. Kromě mistrovského titulu z roku 2012 získal ve WTCC celkem 27 vítězství, čímž se zařadil na druhé místo v seznamu vítězů této série. Kromě toho stanul 77 krát na stupních vítězů a 11krát vybojoval první pozici na startu. Je také nejúspěšnějším účastníkem v historii vysoce prestižního závodu Macau Guia Race, ve kterém získal osm vítězství. Jedním z Huffových týmových kolegů bude Portugalec Tiago Monteiro, jenž s vozem Civic WTCC debutoval koncem roku 2012 a zůstává týmu Honda věrný již čtvrtou sezonu. Devětatřicetiletý Monteiro dosáhl ve WTCC nejlepšího výsledku v ročníku 2015, kdy skončil na celkovém pátém místě a zvítězil ve dvou závodech včetně úspěchu na domácí půdě značky Honda v Japonsku. Třetím jezdcem týmu Honda se stává jedenatřicetiletý Norbert Michelisz. Tento pilot je největší hvězdou motoristického sportu v Maďarsku a s vozem Civic WTCC již závodil poslední tři sezóny v barvách týmu Zengo Motorsport. V roce 2015 zvítězil v závodě Yokohama Trophy určeném pro jezdce z nezávislých týmů, kde potvrdil schopnosti vozu Civic WTCC, se kterým porazil všechny tovární jezdce, a to dokonce dvakrát včetně emotivního vítězství na Hungaroringu.

Rob Huff: „V posledních několika sezonách jsem si zvykl vídat vozy Civic WTCC před sebou na trati. Je proto skvělé, že letos mám možnost do jednoho z nich usednout. Nechci se spokojit s tím, že svou kariéru ukončím pouze s jedním titulem mistra světa a v týmech Honda a JAS mám skvělou příležitost tuto statistiku změnit. V Macau jsem loni závodil s vozem Civic TCR vyrobeným společností JAS. Byl to velmi dobře zkonstruovaný a rychlý stroj, což mi dodává velkou jistotu, že před sebou máme zajímavou sezónu. Už se nemohu dočkat, až začneme s testováním.“

Tiago Monteiro: „Jsem potěšen, že mohu v týmu Honda zůstat i v sezoně 2016. U vozu jsme v posledních letech dosáhli významného pokroku a vím, že všichni přes zimu intenzivně pracovali na tom, aby byl vůz ještě rychlejší. To mi dodává důvěru, že před sebou máme opravdu dobrý rok, a to i přes silnou konkurenci na mistrovství.“

Norbert Michelisz: „Jsem nadšen příležitostí stát se továrním jezdcem značky Honda a týmu JAS Motorsport na Mistrovství světa cestovních vozů FIA. S vozy Honda jsem závodil v posledních třech letech a za tu dobu vznikla velmi dobrá spolupráce, jejímž vyvrcholením bylo mé loňské vítězství v Yokohama Trophy. Jsem velmi vděčný a doufám, že značce Honda splatím důvěru, kterou do mne pro letošní rok vložila.

 

Foto:Honda