MotorInfo

Honda Civic pro rok 2015

24.9.2014 09:16
Honda Civic pro rok 2015

Nový design, nové technologie a nová výbava Sport v modelové řadě Honda Civic.

Ještě před zahájením letošního pařížského autosalónu zveřejnila společnost Honda snímky a podrobnosti vylepšení modelové řady Civic 2015 a informace o uvedení nové výbavy Civicu Sport na trh. Obě verze Civic a Civic Tourer mají nové prvky designu čelní části karosérie, které jim dávají nový sportovní vzhled: nové světlomety se zabudovanými denními světly a nový přední nárazník. Pětidveřový Civic je rovněž vybaven novým zadním nárazníkem, bočními prahy, zadním spojlerem vyvedeným v černé a zadními sdruženými LED světly.

Společně s těmito novinkami vnějšího vzhledu se modelům 2015 dostalo rovněž vylepšení vnitřních specifikací: nový textilní materiál sedadel a potahů opěrek hlavy, nové obložení dveří s chromovanými dveřními kličkami a ovládací panel vyvedený v metalické černé barvě. Tyto estetické novinky doplňují zavazadlový prostor, který má objem 477 litrů u modelu Civic a 624 litrů u modelu Civic Tourer.

Řada Civic 2015 bude rovněž jako první vybavena zcela novým vnitřním audio-informačním systémem Honda Connect Plus. Honda Connect nabízí pohodlí a připojení při jízdě; mezi hlavní funkce patří: příjem rozhlasového vysílání AM/FM, DAB a internetového rádia, připojení Bluetooth, přístup k internetu, satelitní navigace a zpětná parkovací kamera. Tento systém využívá operační systém Android 4.0.4 a lze jej ovládat podobně, jako chytrý telefon: přitahováním prstů, potahováním a klepáním na sedmipalcový displej.

Nová výbava Civic Sport

Evropská řada Civic se rozšířila o nový prototyp Civic Sport. Tento prototyp vychází z pětidvéřového modelu Civic, je poháněn vznětovým motorem 1,6 litru o výkonu 120 koní nebo zážehovým motorem 1,8 l o výkonu 142 koní a je vybaven barevně rozlišeným zadním spojlerem a 17" litými koly určenými speciálně pro tento prototyp Sport. Prototyp Civic Sport navíc vychází z designu předchozího Typu R s novým předním nárazníkem, s dolní maskou chladiče a s černým potahem střechy kabiny.

Každý model v řadě Civic 2015 bude standardně vybaven systémem Honda CTBA (City-Brake Active). Tento systém byl vyvinut speciálně pro eliminaci nebo zmírnění nehod způsobených při nízké rychlosti: sleduje vozovku před vozidlem prostřednictvím radaru a automaticky brzdí, pokud zjistí bezprostřední nebezpečí kolize. Systém se aktivuje při rychlosti nižší než 30 km/h.

Foto:Honda