MotorInfo

Bridgestone na výstavě motocyklů EICMA 2015

18.11.2015 21:02
Bridgestone na výstavě motocyklů EICMA 2015

Bridgestone vystavuje na 73. mezinárodní výstavě motocyklů EICMA v Miláně (Itálie) nové produkty, inovace a široký sortiment pneumatik Battlax pro všechny druhy motocyklů.

Hvězdou výstavy bude nová pneumatika Battlax Hypersport S21. Veřejnost se bude moci s touto pneumatikou poprvé seznámit na výstavě EICMA 2015 na novém motocyklu Yamaha R1 s jednolitrovým motorem. Pneumatika S21 vznikla kombinací osvědčeného základu pneumatiky S20 EVO pro jízdu na mokru a inovativních prvků pro ještě vyšší výkony na suchu. Bridgestone tak vytvořil pro jezdce na motocyklech kategorie „hypersport“ pneumatiku s vynikající ovladatelností.

Poprvé bude v Miláně vystavena také nová pneumatika Battlax Racing W01, která je vlajkovou lodí značky Bridgestone v kategorii závodních pneumatik na mokro pro motocykly kategorie „hypersport“. Pneumatika W01, jejíž konstrukce dezénu vychází z pneumatiky na mokro pro závodní motocykly MotoGP 2015, je nejnovější ukázkou schopnosti společnosti Bridgestone přenášet zkušenosti z Velkých cen na silnice ve prospěch všech jezdců. 

Trvale udržitelná jízda na motocyklu

Bridgestone ve světové premiéře představí rovněž první superbike Saroléa Manx 7 s čistě elektrickým pohonem, homologovaný pro silniční provoz a vybavený závodními silničními sportovními pneumatikami Battlax RS10. Silniční motocykl Manx 7 je přímo odvozen z motocyklu Saroléa SP7, který si vedl výborně v závodě Isle of Man TT Zero v letech 2014 a 2015. Bridgestone poskytuje společnosti Saroléa technickou podporu a know-how v oblasti pneumatik v rámci společného úsilí o trvale udržitelnou mobilitu – homologace tohoto motocyklu pro silniční provoz je velkým krokem vpřed na cestě k mobilitě v jedné stopě s nulovými emisemi.

Kompletní produktová řada

Mezi další nové produkty, které budou vystaveny na EICMA 2015 v Miláně, patří nové rozměry stávajících pneumatik, které Bridgestone uvádí průběžně na trh, aby dokázal uspokojit veškerou poptávku:

Cestovní pneumatika Battlax T30 EVO, která kombinuje skutečné sportovní výkony s odolností a spolehlivostí prémiové cestovní pneumatiky, je nyní nabízena v kompletní škále rozměrů místo původních tří rozměrů.

Nabídka pneumatik Battlax Adventure A40 byla nyní rozšířena o verze pro velmi populární motocykl BMW R1200GS (vpředu 110/80 R 19, vzadu 150/70 R 17), na němž bude tato pneumatika vystavena.

Nabídka rozměrů pneumatik Battlax SC se rozšiřuje již druhým rokem (v rámci tříletého programu), čímž odráží rostoucí nabídku skútrů na evropském trhu.

V expozici značky Bridgestone v Miláně nebudou chybět ani nedávno uvedené pneumatiky Battlecross X20, X30 a X40 z prémiové řady motokrosových pneumatik pro všechny druhy terénu, vyvinuté na závodních tratích za přispění profesionálních jezdců závodících na nejvyšší úrovni.

 

Ilustrace:Bridgestone