MotorInfo

Bosch Diesel s.r.o. s oceněním „Exportér roku 2016“

15.12.2016 08:17
Bosch Diesel s.r.o. s oceněním „Exportér roku 2016“

Firma Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě získala prestižní ocenění „Exportér roku 2016“.

V Kaiserštejnském paláci v Praze byli oceněni nejlepší čeští exportéři. Letošní, již dvaadvacáté, vyhlášení výsledků soutěže „Exportér roku 2016“ se konalo pod záštitou Hospodářské komory ČR.

Firma Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě získala v této renomované soutěži první místo v kategorii „Exportér roku Kraje Vysočina s největším objemem exportu za rok 2015“ , zároveň i páté místo v kategorii „Objem exportu 2015“ (velcí exportéři nad 500 mil. Kč) a sedmé místo v kategorii “Objem exportu 1993 -2015“ (velcí exportéři nad 500 mil. Kč). Vyhlášení letošního ročníku soutěže se zúčastnil mimo jiné i ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Pořadatelem soutěže je sdružení Střední podnikatelský stav a Asociace na podporu podnikání ČR.

V soutěži „Exportér roku 2016“ byla skupina Bosch zastoupena vedle firmy Bosch Diesel s.r.o. i firmou Robert Bosch, spol. s.r.o. z Českých Budějovic. Ta získala první místo v kategorii „Exportér roku Jihočeského kraje s největším objemem exportu za rok 2015“. Tímto úspěchem opětovně potvrdil Bosch svůj přínos a význam jak v daných krajích, tak i pro celý český průmysl.

„Získané ceny nás samozřejmě naplňují pocitem hrdosti. 23 let historie naší firmy v Jihlavě je příkladem úspěchu bezprostředně spojeného s moderní a pokrokovou automobilovou technologií. Během této doby se firma Bosch Diesel s.r.o. rozrostla do celosvětově největšího výrobního závodu skupiny Bosch na výrobu vysokotlakých dieselových čerpadel a tlakových zásobníků se současnými zhruba 4 700 pracovníky. Dokázali jsme tak prosadit do života naší vizi: ´Závod Jihlava: Excelence z Vysočiny´," zhodnotil obchodní ředitel Bosch Diesel s.r.o., Ralph Carle.

 

Foto:Bosch