MotorInfo

BMW na výstavě GPEC 2014

28.8.2014 08:56
BMW na výstavě GPEC 2014

Veletrh GPEC (General Police Equipment Exhibition & Conference), pořádaný jednou za dva roky, je největším veletrhem, který se soustředí na policejní zařízení a technologie.

Osmý ročník této průmyslové a technologické výstavy nabízí návštěvníkům a vystavovatelům z řad policie a dalších bezpečnostních složek jedinečnou příležitost k setkání a společné debatě. Poslední výstavy GPEC, pořádané v roce 2012, se zúčastnilo více než 6 500 návštěvníků z 59 zemí a téměř 500 domácích a zahraničních vystavovatelů z 29 zemí a pěti kontinentů.

Na letošní výstavě značka BMW opět představí pestrou škálu praktických a účelově konstruovaných záchranných a obrněných vozidel, které splňují nejvyšší standardy nejen v oblasti výkonů, praktičnosti a bezpečnosti, ale také účinnosti a spotřeby paliva. Na veletrhu GPEC značka BMW představí sedm záchranných a obrněných vozidel a motocyklů, včetně nového obrněného modelu BMW X5 Security Plus (balistická ochrana VR 6 – BRV 2009) a také značně přepracované BMW X3 xDrive.

V obrněném voze BMW X5 Security (balistická ochrana VR 4 – BRV 2009) se veřejnosti poprvé představí záchranná letecká nosítka. Obrněný model BMW X5 Security je vhodný pro široké spektrum využití a poskytuje cennou pomoc zejména v případech, kde postižení vyžadují lékařskou péči.

Paletu vystavovaných automobilů uzavírá neoznačený sedan BMW 530d, který je určen pro služby dálniční policie. Na výstavě budou k vidění také doprovodné motocykly BMW R 1200 RT a BMW F 800 GT určené pro státní službu. Exponáty vystavované na veletrhu GPEC rovněž zahrnují celou řadu účelově navrženého příslušenství a bezpečnostní výbavy.

 

BMW, jakožto přední výrobce prémiových automobilů a motocyklů, čerpá z mnohaletých zkušeností v oblasti vývoje a výroby vozidel se speciálním zaměřením. Co se kvality, funkčnosti, výkonů a bezpečnosti týče, musí tato vozidla splňovat stejné standardy jako model, na jehož základech stojí. To kromě jiného znamená, že technologie BMW EfficientDynamics a soubor zabudovaných asistenčních systémů a mobilních služeb BMW ConnectedDrive jsou vždy součástí standardní výbavy. Model, sloužící jako základ, je ve všech případech již z výroby navržen tak, aby do něj mohla být instalována dodatečná speciální výbava. Inženýři BMW úzce spolupracují se specialisty ze strany zadavatele a používají nejmodernější komponenty, vyvinuté předními a vysoce zkušenými dodavateli. Záchranné vozy BMW vybavené veškerou speciální výbavou procházejí přísnými zatěžkávacími zkouškami, které mnohdy sahají nad rámec současných zkušebnách norem.