MotorInfo

Blíží se konec platnosti ročních dálničních kuponů na rok 2014

22.1.2015 12:51
Blíží se konec platnosti ročních dálničních kuponů na rok 2014

V souvislosti s blížícím se koncem platnosti ročních dálničních kuponů na rok 2014, který nastane 31. ledna 2015, je potřeba upozornit motoristy, že již od 1. prosince 2014 mají možnost zakoupit si nový roční dálniční kupon s platností do 31. ledna 2016, a to za stejnou cenu jako v loňském roce, tj. 1 500 Kč.

Vzhledem ke zkušenostem z předchozích let doporučuje motoristům Ministerstvo dopravy ČR ve vlastním zájmu neodkládat nákup ročních dálničních kuponů na poslední lednové dny, kdy je největší poptávka po těchto známkách, a zakoupit si roční dálniční kupon pro rok 2015 co nejdříve. Motoristé se tak vyhnou případnému riziku, že při hromadných nákupech dálničních známek na poslední chvíli mohou být na některých prodejních místech dálniční kupony přechodně vyprodány.

Prodej dálničních kuponů na více než dvou tisících prodejních místech a poštovních provozovnách zajišťuje sdružení dodavatelů, které se skládá ze společností Autoklub Bohemia Assistance, a.s., Česká pošta, s.p. a MTX, spol. s r.o. Libovolný druh dálničních kuponů je rovněž možné zakoupit prostřednictvím internetového prodeje.