MotorInfo

AUTOBOND GROUP s rekordními prodeji v roce 2016

2.2.2017 13:49
AUTOBOND GROUP s rekordními prodeji v roce 2016

AUTOBOND GROUP a.s. v roce 2016, tedy v desátém roce své existence s rekordními výsledky prodejů, obratu i zisku.

Rok 2016 byl pro společnost AUTOBOND GROUP již 10. rokem jejího působení na českém automobilovém trhu. Celkovými prodeji 3 861 ks nových a ojetých vozů (+711 ks, respektive +22,6% oproti roku 2015) se jednalo o dosud nejúspěšnější období v historii společnosti.

Největších objemů prodejů dosáhl AUTOBOND GROUP u značek Kia (946 ks, -4,4%), Nissan (857 ks, +35,6%) a Toyota (711 ks, +72,6%). Pod korporátními značkami BOND AUTO+ a BOND PREMIUM bylo prodáno celkem 714 ks ojetých vozů (+23,7%). Obrat společnosti v roce 2016 přesáhl hodnotu 1,6 mld. Kč, čímž dosáhl růstu o 23,1 %. I když účetnictví není ještě úplně uzavřeno, vedení společnosti počítá rovněž s historicky nejvyšší hodnotou zisku.

Díky vynikajícím prodejním výsledkům loňského roku si AUTOBOND GROUP udržel svoji pozici jedničky v dealerských sítích značek Kia a Nissan. Úspěchem je bezesporu i 2. místo v dealerské síti značky Suzuki a umístění v TOP 5 dealerských sítí značek Toyota a Mitsubishi. AUTOBOND GROUP převzal za rok 2016 již několik zaznamenáníhodných ocenění, mezi jinými „Skokan roku“ udělenou importérem zn. Toyota a za „1 000 retailovaných vozů v kalendářním roce“ udělenou importérem zn. Kia (byla udělena vůbec poprvé v historii značky Kia v České republice).

Rok 2016 s sebou, kromě oslav desátého výročí od založení společnosti, přinesl v dubnu otevření zbrusu nových značkových autosalonů Nissan, Suzuki a Subaru v Ostravě – Hrabové, následně pak v červenci nového značkového autosalonu Toyota v Třinci a koncem roku otevření značkového autosalonu Nissan v Karlových Varech po provedené rekonstrukci dle nejnovějšího retailového konceptu.

K nadcházejícímu roku uvedl Ing. Libor Šrámek, předseda představenstva a výkonný ředitel společnosti AUTOBOND GROUP a.s. následující: „Rok 2017 by měl být dalším zlomovým rokem v historii společnosti. Připravujeme rozšíření našich aktivit a zásadní organizační změny, které by měly přinést nejen posílení naší tržní pozice, ale i další zásadní růst prodejů přes 4 000 ks. Určitě nezapomeneme ani na očekávání a potřeby našich klientů, prvořadým úkolem pro nás bude neustálé a bezprecedentní zvyšování kvality celého spektra námi poskytovaných služeb.“

  Foto:AUTOBON GROUP